De Rijdende Filosoof

De Rijdende Filosoof is een filosofische foodtruck. Op het menu staat een keur aan speelse snacks voor wat Bernie DeKoven de ‘inner playground’ noemt. Festivalbezoekers kunnen even langs komen bij de chauffeur, Maaike de Jong, om te filosoferen over spel. De Rijdende Filosoof biedt op die manier een moment om even bij te komen van de indrukken van het festival, te reflecteren op de ideeën die het oproept en om gedachten te verkennen op het grensvlak van spel en filosofie.

Wil je De Rijdende Filosoof op jouw festival? Mail met: drf@denkontwerp.nl of bel Maaike: 06 44 58 00 71

De camper biedt een plek voor conversatie, iets los van het festivalterrein, maar toch ermee verbonden. Je kunt je eigen vraag meebrengen of een item kiezen van het menu. Een afbeelding van het menu (Nederlandstalig) zie je hieronder:

 

In 2018 heeft De Rijdende Filosoof drie try outs gedaan:

Vrijdag 15 en Zaterdag 16 juni was de eerste try out tijdens het Playful Arts Festival in Den Bosch. Zie: https://2018.playfulartsfestival.com.

Op 3, 4 en 5 augusts had De Rijdende Filosoof haar tweede try out bij Duizel in het Park in het Vroesenpark in Rotterdam. Zie: https://duizelinhetpark.nl/programma/de-rijdende-filosoof/

Het gehele programma van dit mooie festival is hier te vinden: https://duizelinhetpark.nl/programma/

Op 7 oktober 2018 was de derde try out bij de Polderparade in Vlaardingen: https://www.polderparade.nl/de-rijdende-filosoof/